chansonnier Jan

Theater de Bussel –
Oosterhout

Buitenoptreden Blaricum

Het Franse chanson vormt -naast zijn eigen liederen- de belangrijkste specialiteit van Jan. Als chanteur | chansonnier heeft hij al talrijke zogenaamde tours de chants verzorgd.

Jan trad drie keer op in de finale van het Concours de la Chanson in de Kleine Komedie te Amsterdam. De eerste keer samen met Jeroen Zijlstra. In 2003 met pianist Rob van der Klooster. In 2004 met saxofonist Eric Laret en pianist Rob van der Klooster. In 2003 stond Jan solo in de finale van het internationaal Concours de la Chanson te Split, Kroatië.

In 2019 verkreeg Jan een financiële ondersteuning van het Karin van Ringen fonds om een aantal Nederlandstalige nummers te vertalen naar het Frans. In 2020 krijgt dit project vorm. Einde van dat jaar zal het gepresenteerd worden in het Torpedo theater te Amsterdam

De Franse chansons worden vaak uitgevoerd in kleine theaters en tijdens huiskamerconcerten.  Het zijn vooral grote namen en bekende melodieën die op zijn programma voorkomen. De hartstochtelijke liederen van b.v. Edith Piaf of Jacques Brel. Poëtische chansons van Brassens of Moustaki.
Maar ook veel andere fijne, altijd hartverwarmende muziek waar Frankrijk rijk aan is. Nathalie,  L`important, c`est la rose,  Aux Champs Elysés,  Sous le ciel de Paris,  C`est si bon,  La vie en rose,  Petite Marie,  Je l`aime à mourir etc. etc.

Steeds vaker voert Jan ook zijn eigen Franstalige chansons en vertalingen uit. Aan een Franstalige cd wordt momenteel gewerkt.